Transport

En lille indenrigs tur med DSB. Jette troede, vi skulle køre Søren ind til byen, men aftalen var, at vi skulle med toget, og han skulle låne bilen (så hun blev siddende - ville ikke ud).

Et lille hyggeligt 2 mands sæde, en særdeles god flaske St. Emilion og 2 medbragte rigtige vinglas - og så var den rejse i top.

 

Hotellet

Weekenden skulle tilbringes på Hotel Strand, som lå forholdsvist centralt ud imod havnefronten i Havnegade - en 2-300 meter til Nyhavn. Det var et lyst og venligt hotel, der - uden at være helt prangende - sagten kan anbefales til en god weekend. Udsigten var ganske fin, idet hotellet næsten ligger overfor operahuset.

København

De fleste kender jo København, så en større beskrivelse synes nok lidt overflødigt.

Planen for weekenden var lagt hjemmefra - sådan da...

Fredag aften stod den på en lille slentretur og en gang aftensmad på en af byens absolut billige steder, nemlig restaurant Sultan (i nærheden af Tycho Brahe planetariet. Det var tiltænkt som en stille og rolig hyggeaften, og at der viste sig at være mavedans til maden var hverken planlagt eller reserveret - men støjende.

Efter en diskret tur i byen gik det så til hotellet. Fruen ville jo godt lidt tidlig op, så hun kunne handle i København - i guder, hvor har de mange støvler...

Ved middagstid stødte vi "helt tilfældigt" (Jette vidste det ikke) på Peter og Dorte, som vi gik ud og spiste tapas med.

Herefter var der adgang til det ny teater. Der var bestilt bord i teaterkælderen (hvilket Jette heller ikke vidste). Det var rent faktisk en ret sjov oplevelse, idet maden serveres af skuespilelever, som tjener lidt til uddannelsen der - og optræder mellem numrene. Erling bad om et flag (pga. Jettes fødselsdag) - og krydsede fingre - og ganske rigtigt: Efter hovedretten kom en hel lille gruppe af syngende tjenere, der hele vejen gennem restauranten sang "happy birthday" og stoppede ved vores bord, hvor der rigtigt blev sunget igennem - Jette var ikke helt tryg ved at være så meget i centrum - men det var faktisk hamrende sjovt.

Efter maden var der så Sound of Music med efterfølgende lille bytur. Nok mest et stykke til piger, men en imponerende god opsætning

Om søndagen skinnede solen pænt, så vi besluttede os til en lang tur. Denne kom primært til at foregå i og omkring Christianshavn og omkring Christiania. Det er imponerende, så mange flotte lejligheder, der er blevet lavet i området - men det må man samtidigt sige, at priserne også er - det er godt nok ikke meget, man får for 3-4 mio. Christiania ligner derimod sig selv og trænger vel snart til en rydning :-)

Det blev faktisk en helt god gåtur og efter en gang i Kompagnistræde var vi klar til hjemturen - uden vin.

Konklusion

Tja... København er stor, og der sker altid noget. Som sådan er byen altid et besøg værd. Det bør dog først og fremmest fremhæves, at skal vi anbefale noget fra denne tur, vil det absolut være teaterkælderen - den var virkelig en god oplevelse

 

Klik for større billede

   Billig mad og mavedans på Sultan

 

 

Klik for større billede

   Hotel Strand - ganske OK

 

 

Klik for større billede

  Operahuset - uden bro

 

 

Klik for større billede

  Middag i teaterkælderen inden Sound of music

 

 

Klik for større billede

  En hurtig frokost inden hjemrejse

 

 

Klik for at høre fødselsdagssangen og video - tåmodighed

  Fødselsdagssang i teaterkælderen

 

 

 

Seneste opdatering: 21/11 2006 (Opdatering)

© COPYRIGHT 2006 ALL RIGHTS RESERVED LAURSENS.DK