Pink Floyd, 1988

Momentary laps of reason

Showtime

Efter udgivelsen af A momentary laps of reason tog Pink Floyd på verdenstourné med showet af samme navn. Det blev til 5,5 mio. solgte billetter til det, som af mange er blevet betegnet som det bedste show nogensinde. David Gilmour selv er enig i den betragtning - og det samme er jeg - det var ganske enkelt stort !

Koncerten var simpelthen en kæmpe oplevelse i lys, musik og ikke mindst lyd. Allerede ved åbningsnummeret (Shine on your crazy diamond) var jeg solgt, og var helt klar til at smide de gamle højttalere ud, når jeg kom hjem. Jeg har hverken før eller siden oplevet en så kanon lyd !

Højdepunkter

Der var utroligt mange højdepunkter, men alligevel står "Comfortably numb", stadigvæk for mig som det bedste livenummer i verden - og det levede til fulde op til det, på denne forrygende aften.  Under omkvædet lagde de laserlys lå hen over publikum, så det formede en slags "græsplæne-tag" 

Under soloen voksede pludselig en "blomst" i form af en diskotekskugle op. Den drejere rundt, mens den blev belyst.

Efter den kom op "i top", åbnede den "kronbladene", som indvendigt også var beklædt med projektører - og indeni sad en mindre diskotekskugle og roterede modsat.

En fantastisk effekt af lys og stjerner over hele stadion.

SUPER, SUPER, SUPER

Flyvende senge

Også "Learning to fly" legede med det visuelle. Under sangen blev vist billeder på storskærm af en mand, der endte med at rulle ud af en startbane i sin hospitalsseng.

Herefter gik billedet ud på skærmen, men i stedet gled en seng med en dukke "ude bagfra" ind over publikum - den styrtede ned på scenen i en større eksplosion.

Det lyder måske lidt syret - men hvor var det fedt at stå og opleve det.

Efterfølgende

Efter tourne'en kom Delicate Sound of Thunder, der er et koncertalbum optaget fra showet. Studiepladen og livepladen har tilsammen solgt i ca. 12 mio. eksemplarer.

 

Klik for større billede

...og tryk "tilbage" i Browser for at se flere

 

 

Seneste opdatering: 27/10 2005

© COPYRIGHT 2005 ALL RIGHTS RESERVED LAURSENS.DK