Pink Floyd 2/7-05

Rygtet tiltog i styrke over de forskellige Pink Floyd forums i løbet af foråret: Pink Floyd spiller til Live 8. Ikke kun Pink Floyd - det originale band med Gilmour, Mason, Wright og Waters tilbage. Tror sjældent jeg har set så mange avisklip om emnet - "Det passer ikke", "Ikke helt på plads" osv. Ret hurtigt kom der dog nogle afkræftelser på http://www.brain-damage.co.uk/ som vel må betragtes som den web-side, der er mest opdateret på Pink Floyd.

Det gav temmelig mange suk - og "what if" i de forskellige foraer - men vi var mange, der affandt os med, at det måtte være sådan: "Vores" gruppe havde pensioneret sig selv.

Men så i starten af Juni kom den endelige bekræftelse: "It's for real" - Pink Floyd spiller i original besætning i Hyde Park. 

YES!!!

Geldorf stinks!

Euforien var knapt kommet i gang, inden den fik et kæmpe skud for boven. Med den begrundelse, at man ikke ønskede billethajer (og We don't want your money - we want you") valgte Geldorf og organisationen omkring Live8, at billetter ikke kunne købes - de kunne kun vindes. Og metoden var at indsende en sms eller flere, hvor hver SMS var en lotteribillet. Men betingelsen for deltagelse var derfor, at man havde mobiltelefon registreret på øerne. Med andre ord: "We don't want you - we wan't Britt's only".

Naturligvis var der enkelte billetter på Ebay, men der var simpelthen nærmest hyret folk til at byde dem op i mio., så man reelt forhindrede videresalg.

Med andre ord var koncerten lukket land, hvis man ikke var britisk - eller bedste ven med en af dem.

Geldorf - you are a fucking racist - and you stole my dream!!

A fleeting glimpse

 I en mærkelig sammenblanding af kæmpe skuffelse og kæmpe forventning kom dagen.

Og alt andet lige: Selv om Green Day var gode i Berlin og The Who faktisk også gav en gedigen gang rock, ja, så var det GRUPPEN, vi ventede på. Og omkring midnat kom de så

OG SÅ BEGYNDER DE DANSKE KOMMENTATORER F.... AT SNAKKE IND OVER "BREATHE" .... TJÆRE OG FJER!!

Jeg tror, jeg et eller andet sted havde været lidt nervøs ved, og de - 24 år efter - kunne stå distancen. Opfattelsen af en urørlig gruppe kunne have lidt et knæk - ligesom når et afdanket ringvrag bokser en kamp for meget - Men hold op, hvor det lød godt.

Personligt synes jeg ikke, Waters skulle have sunget i Wish you were here, men det var jo en re-union - og det var bare kanon - de spillede simpelthen en vis legemsdel ud af bukserne på de andre opkomlinge - da BBC efter koncerterne lavede afstemning om bedste performance fik Pink Floyd 180.574  ud af 311.098 stemmer - eller faktisk 58% af samtlige afgivne stemmer!

"Breathe", "Money", "Wish you were here" (med Waters næsten allerede nu klassiske bemærkning: "It's actually quite emotional, standing up here with these three guys after all these years. Standing to be counted with the rest of you. Anyway, we're doing this for everyone who's not here, particularly, of course for Syd." og til slut (naturligvis) "Comfortably Numb" - verdens bedste livenummer.

Det var stort - det var følelsesmæssigt - det var hjerteblod. Og selv om det var slemt ikke at være der, bukker jeg mig dybt i respekt -

Der er ingen erstatning for klasse

 

Klik for større billede

...og tryk "tilbage" i Browser for at se flere

 

 

Billeder er af naturlige grunde

hentet fra andre koncertgængere.

Har du et billede med, som du er krænket

over, at jeg bruger, så send en mail, 

og jeg fjerner det med det samme

 

Seneste opdatering: 27/10 2005

© COPYRIGHT 2005 ALL RIGHTS RESERVED LAURSENS.DK