Springsteen, Forum 22/6-05

Bossen alene i Forum.

Lidt panik i starten, da Billetlugen med vanlig mangel på sans, havde udvalgt denne koncert til at teste et nyt billetsystem, hvor ens navn var trykt på billetterne - og man skulle vise foto ID. Og så regnede man med, at man let lige kunne lukke 6.500 ind på den måde - på en time!!! Nåh, men men det blev da ændret undervejs, så vi nåede indenfor til tiden.

Lad det være sagt med det samme: Forums betonklods er rædselsfuld - og den er da slet ikke egnet til "intim-koncerter" (eller hvad man nu kan kalde 6.500 mennesker). Lyden var ikke imponerende, og til trods for, at vi egentligt havde ret gode billetter (15. række), følte man, at man sad langt, langt væk.

Musisk havde vi nok øvet på det forkerte. Ganske vist havde "Devils and Dust" snurret heftigt på CD'en - men samtidigt havde vi også set Live in Barcelona et par gange, hvor man flere gange virkeligt føler den stemning, som E-street bandet kan pumpe op.

Devils and dust 2005

Bruce entrede i sit gamle blue collar look: Cowboybukser, skjorte og støvler til en nydelig scene med et stort tæppe bagved, og nogle få spotlights på manden.

Første nummer (My Beautiful Reward) blev spillet på salmebike (blæseorgel), hvilket allerede der anlagde aftenens stemning.

Vi havde helt ærligt håbet på, at der ville dukke et par venner op til at supplere, men det var rent Bruce Springsteen hele aftenen. Bevar's - det blev spillet guitar, orgel, klaver, banjo, mundharpe mm., og der er ingen tvivl om, at manden både mestrer det hele, og kan lide, det han laver - men vi var begge enige om, at koncerten som helhed var skuffende: Der er kæmpe forskel på Bruce Springsteen - og Bruce Springsteen med E-Street - og meget større forskel end håbet / frygtet.

Enkelte numre står stærke: "Tougher than the res" på piano var så sejt, at man måtte give manden ret i teksten. Ekstranummeret  "Cadillac ranch" udsat for banjo var faktisk en god, positiv oplevelse.

Desværre var der også numre, som faldt meget igennem. Specielt "The Rising" manglede fuldstændigt den vitalitet, som ellers normalt ligger på nummeret.

OK - hellere deltage og være en smule skuffet - end at blive derhjemme og ærgre sig over, hvor godt aviserne skriver, at det har været. Så kom igen næste år - vi skal nok være der: Men tag lige dine musikalske legekammerater med !!

 

Klik for større billede

...og tryk "tilbage" i Browser for at se flere

 

 

Billeder er hentet fra andre koncertgængere.

Har du et billede med, som du er krænket

over, at jeg bruger, så send en mail, 

og jeg fjerner det med det samme

 

Seneste opdatering: 27/10 2005

© COPYRIGHT 2005 ALL RIGHTS RESERVED LAURSENS.DK