Rolling Stones, 3/9

Det var med stor, stor spænding, at vi drog til Horsens for at se Rolling Stones. Ugen før havde Madonna optrådt samme sted med 85.000 mennesker, og hun havde høstet de dårligste anmeldelser i mands minde. Jeg tror, det var Ekstrabladet, der kaldte det en "bonderøvs koncert" og belønnede den med 1 stjerne - langt de fleste kunne ikke se en pind.

Vi havde billetter til front stage, og da vi først havde gået et par hundrede km (eller lignende) hele vejens langs alle tilskuere, bag om disse - og så hele vejen tilbage igen (det er altså en dårlig logistik), ja, så blev vi belønnet med suveræne pladser: Vi gik uden masen eller problemer hen og stillede os ca 20 meter fra scenen og 1,5 meter til midten - det var kanon: nok tilbage til et udmærket overblik, men tæt nok på, at man kunne se fugerne (også uden storskærm).

Største minus var, at man ikke engang måtte tage kamera med (latterligt i 2006), så vi kunne kun tage lidt minder med via mobiltelefonens indbyggede kamera.

19.20

Maximo Park åbner ballet. Egentlig synes jeg, at de forsøgte at sælge varen - men det må nok bare erkendes, at de ikke er store nok til en sådan menneskemængde - og lydmæssigt blev der heller ikke skruet det store op, så der var mange på de bageste pladser, der næsten ikke kunne høre mere end mudder. Det var synd: Så stor en koncert burde have en noget mere kendt opvarmningsgruppe.

Tilden gik dog, og endeligt blev det mørkt, og lyset blev dæmpet på pladsen.

21:20

Fyrværkeri brager løs og Stones kommer ind med "Jumping Jack Flash" som opstart - og for lige at holde gearet slog de (efter et par danske brokker fra Mick Jagger) over i "It's only rock'n roll" - 2 klare favoritnumre, så stemningen var lagt. Ikke mindst med "Not you again" fra den nye plade som nummer 3 - det var rigtig rock'n roll hele vejen - ikke Pink Floyd lyd, men den beskidte vare.

Jagger var bare vildt meget på fra starten, mens Ron Wood virkede lidt sløvt - og egentlig hele aftenen var bandets dårligste performer - ikke nær så rå og "på" som Kieth Richard.

Selv om jeg har lidt en forkærlighed for de første numre, må jeg dog sige, at jeg overgav mig totalt til aftenens bedste nummer: "Midnight rambler"... en lang sag, hvor der skiftevis blev spillet rock og blues - og hvor Jagger for alvor fyrede den af på mundharmonika. En ret lang udgave, der stort set i sig selv var pengene for billetterne værd.

Under "Miss you" havde bandet samlet sig omkring Charlie Watts trommer, og pludselig kørte en del af scenen ud mellem publikum, mens nummeret kørte for fuld drøn. De passerede lige ved siden af os og fortsatte "ud i natten" - vel en 60-70 meter længere ud. Det var det tidspunkt, hvor man kunne føle med dem, der stod meget langt væk - for der var godt nok begrænset udsyn, da bandet stod derude (for os, altså).

Mens de stod blandt publikum blev der pustet en kæmpeudgave af "lips" op - så stor, at hele storskærmen var fyldt - og den blev (naturligvis) stående, til "Honky tonk woman" var spillet. Fin happening.

Herefter gik de over i "Sympathy for the devil" og det var simpelthen bare en super oplevelse af et super nummer. Mr Lucifer for fuld udblæsning. 

Som ekstranumre fik vi ikke uventet "You can't always get what you want" med et efterhånden meget veloplagt publikum til "sing a long", samt den mest rockede udgave af "Satisfaction" jeg nogensinde har hørt. Det har aldrig rigtigt været mit yndlingsnummer, men jeg synes nok, at det pyntede gevaldigt, at det blev udsat for så meget hammer, som det faktisk gjorde.

Alt i alt må man overgive sig til et af verdens bedste live bands. Jeg har aldrig rigtigt kunnet forstå, at de ikke prøver at lave en bedre lyd, men det er et bevidst valg, at det skal være "møgbeskidt" - og indrømmet: Det virker altså også fortræffeligt på mange numre. Sceneshowet var som sædvanligt stort og ekstravagant - der var også en oplevelse med hjem til de bageste - sorry Madonna: Der er ingen erstatning for klasse !! 

Andre anmeldelser:

Ekstra Bladet

BT

Jydske Vestkysten

Gaffa

Berlinske

Ritzau

 

Klik for større billede

...og tryk "tilbage" i Browser for at se flere

 

Ekstra numre:

 

Billederne ovenfor tilhører mig, og må gerne kopieres - til brug på internettet dog med kilde. 

 

 

 

Seneste opdatering: 7/09 2006

© COPYRIGHT 2006 ALL RIGHTS RESERVED LAURSENS.DK