The Wall, Berlin

Roger Waters , 21/7 -90

 

Koncerten 1

Det er klart, at forventningerne til et sådant arrangement var tårnhøje. Ikke mindst efter totaloplevelsen med Pink Floyd i Gentofte, hvor alt fungerede.

Og lad det være sagt med det samme : Det startede skuffende. Selv om Scorpions startede kraftfuld i limousine med motorcykeltransport, kom der hurtigt meget store lydproblemer, ikke mindst med de gamle The Band medlemmer, som synes at være rustet op i stemmerne.

Under "The Thin Ice" med Ute og Roger knækkede det helt, da en mikrofon holdt op med at virke. Også "Mother" med Sinead O'Connor haltede.

Hele showet havde været kørt som generalprøve fra dagen før, og både DVD og CD fra showet er indeholder derfor en ret stor klipning fra denne prøve i den første del af koncerten.

 

Brian reddede showet 

De mellemliggende numre fungerede godt, men koncerten blev faktisk først hævet til det normale niveau, da Bryan Adams kom på til "Young Lust". Så blev der pludselig spillet rock, alt begyndte at fungere og niveauet blev holdt resten af showet: Viva Canada !

 

Efterfølgende højdepunkter 

Efterhånden som muren blev bygget op (rent bogstaveligt), kom der flere og flere aktiviteter både udenfor og bagved muren. Det lyder lidt surrealistisk, men gav faktisk en fantastisk god totaloplevelse.

Et af de absolut fede indslag i starten var "Another Brick in The Wall", hvor Thomas Dolby hang ned fra muren som en dukke ført af sin "fat and psycopathic wife" og hvor Cindy Lauper absolut kom "ud over kanten" som skolepige .

Teacher-dukken føres af kraner. Hånden han bevæges og svinger en gigantisk pegepind.

I følge Berlinske tidende var "han" verdens hidtil største oppustelige dukke - omkring 45 meter høj !

 

< side 1      side 3 >

 

 

 

Garth Hudson, The Band

Rick og Levon, The Band

Ute Lemper

Bryan Adams

Cindy og Thomas

"If you don't eat your meat - 

  you can't have any pudding !"

Klik for større billede

 

Seneste opdatering: 27/10 2005

© COPYRIGHT 2005 ALL RIGHTS RESERVED LAURSENS.DK