Saalbach

Egentlig skulle denne tur have gået til Italien, men på grund af meget ringe sneforhold valgte vi at flytte til Østrig.

Der var trods alt faldet en del sne nogle uger før, og vi satsede på at det kunne komme os til gode det meste af tiden.

Rejseformen (fly)

Skuffende !!

Det skulle være det rene luksus - kun 1,5 time, og så var man i Østrig. Men... først skal man checke ind 1 time før. Så går turen (fint nok), men næste step var at finde bussen til hotellet. Den samlede op fra flere fly, så vi ventede og ventede i lufthavnen. Herefter skulle alle jo læsses af på deres respektive hoteller (i flere byer) - vi var de sidste, der skulle af !).

Hjemad var det samme. Først i bus - hente - vente - vente (gab). Det tog 11 (!!!) timer at komme hjem. Det var ganske enkelt ikke de mange ekstra penge værd. 

Indkvartering (Hinterglemm)

Udmærket hotel med dampbad, sauna, rigtig god mad (med valgmenu) - 100 meter til nærmeste lift (og i øvrigt egen piste lige overfor - med lys, så man kunne køre om aftenen !).

I øvrigt også et ret stort værelse - selv efter østriske forhold - hvilket i sig selv må siges, at være fint !

Skiområdet

Saalbach-Hinterglemm er et lidt sjovt område - man kører primært dalen rundt (både højre og venstre om). På sin vis giver det en fantastisk sammenhæng - men omvendt får man indtrykket af, at området ikke er så stort, som det egentlig foreskriver at være.

På grund af denne følelse, må det nok siges, at området allerede for let øvede kan blive lidt kedeligt.

Det var dog rimelige pister - og der var mange supergode lifter (6-stolelifter med lædersæder og "visir")  - hurtigt og effektivt.

Konklusion

Vi havde som nævnt bestilt Canazei i stedet. På grund af utroligt lidt sne i Italien, flyttede Nortlander turen for os ca. 14 dage før. Det var super service. Det samme gælder guiden i området (Bjørn), som ganske enkelt regerede !

Jeg synes dog, at området er for kedeligt (selvom byen har meget aktivitet om aftenen). Skiføret blev også noget ringe, så til trods for det gode hotel og Bjørns ihærdige anstrengelser, var det en tur, som kun ligger på middel.


 

Klik for større billede

 

   Dalen med Saalbach-Hinterglemm

 

Klik for større billede

 

   Søren på vej ned mod hotellet

  

 

 

Seneste opdatering: 26/2 2006 (Nyt design)

© COPYRIGHT 2005 ALL RIGHTS RESERVED LAURSENS.DK