Sölden 2006

Første gang nogensinde, at vi har vendt tilbage til et sted. Men lad det være sagt med det samme: Til trods for, at det er et lækkert område, var turen sidste år en smule bedre. Sölden er en klar "danskerby" og at tage afsted i uge 7 er for dumt - der er ganske enkelt for mange mennesker - ikke mindst på hovedliften om morgenen.

Vejret var igen OK. De første dage var med fuld sol. Onsdag nat og dag kom en del sne, som fortsatte med mindre styrke om torsdagen. Det klarede dog op i løbet af torsdag, og de sidste dage blev med blå himmel, solskin og lidt hvide skyer ind imellem ... nå, ja... og så lige en god stak nysne :-)

Riml familien (som er den største af de 3-4 familier, der stort set ejer Sölden) havde i øvrigt indført en lille genialitet: Hvis man boede på et af deres hoteller, kunne man gratis få opbevaret ski og støvler i opvarmede, aflåste lokaler i sportsforretningen lige ved liften. Man slap altså for at spadsere byen igennem med skistøvler på - slæbende med en par ski. Det fungerede perfekt og kan helt sikkert anbefales.

Rejseformen (fly)

Efter en gang før at have været med fly, var det med en vis skepsis, at vi valgte det igen - men tog var ganske enkelt udsolgt måneder i forvejen - og 3 måneders betænkningstid er åbenbart ikke nok til DSB til at sætte ekstratog ind. Til gengæld må det siges, at det denne gang var super perfekt: Afrejse fra Billund 17:10 - og vi var indlogeret på hotellet i Sölden omkring 20:15 ... DET DUER BARE!!

På vej hjemad var bussen 3 kvarter forsinket (pga. Københavnerflyet.... igen). Dette var umiddelbart ikke det store problem, men det blev det alligevel, da vi pludseligt befandt os i en kæmpekø pga. et færdselsuheld længere fremme på en af de smalle bjergveje. Der tog faktisk over 1½ time, hvor vi bare kunne sidde at glo og gøre absolut intet. Heldigvis var flyet chartret af bla. Danski, så de holdt det tilbage i lufthavnen, og med god hjælp af nogle yderst effektive medarbejdere i Innsbruck lufthavn (de checkede faktisk hele bussen ind på 15-20 minutter) lykkedes det at reducere forsinkelsen til ca. 45 minutter i Billund. Lidt stressende men absolut OK udgang af situationen.

Indkvarteringen

Vi havde egentligt bestilt et andet hotel, men blev "opgraderet" til Montana af Danski. Det er næsten en del af Sölderhof, men selv om det var et rimeligt hotel, var det altså IKKE 3 stjernet som lovet. Vi blev placeret på 3. etage - OG DER VAR INGEN ELEVATOR !! Det er lidt uhørt. I betragtning af at sauna / dampbad var i kælderen, fik vi i alt fald så rigeligt brugt en evt. overskydende energi om eftermiddagen.

I øvrigt var vi placeret lige under taget. Det betød at lofterne var skrå hen over sengen - ikke mere skrå, end man psykologisk bildte sig selv ind, at man kunne stå op - men fysisk så lavt, at man ikke kunne. Det gav adskillige buler i løbet af ferien, når man rejste sig op i loftet.

Morgenmaden og betjeningen var i orden - men i forhold til, at vi var lovet en opgradering til 3-stjernet, må det klart siges, at det holdt ikke.

Skiområdet

Tja... samme område som sidst. Det er et lækkert område - kunne godt være lidt større, men har til gengæld 3 "bakker" på 3300 meter, og det er en rimelig god garanti for super sne - hvilket også var tilfældet denne gang.

Det eneste minus er, at Sölden er et udpræget "danskerområde". Det vidste vi godt, men det overraskede alligevel, hvor mange danskere, som rent faktisk var der, da det var uge 7. Det var ikke et problem på pisterne, men det kunne altså godt mærkes ved liften om morgenen - specielt ved Giggi, da mange folk havde deres ski og støvler opbevaret ved Riml sport der - det gav en ulige fordeling mellem hovedlifterne og en typisk kø på 20-30 minutter om morgenen - et tip: Tag skiene på nakken og gå de 100 meter ned til enkeltstoleliften. Den giver adgang til området, og der er aldrig kø. 

Konklusion

Stadig mindre skiområde og dyrt prisniveau. Men med Danskis logistik må det siges, at fly virkeligt var pengene værd: 3 timers transport i alt er bedre end acceptabelt - det er super.

Desuden var picnic'en også over normalt niveau. Det er typisk en del forskelligt pålæg med en masse øl og obsler. Danskis picnic var super udsigt med spareribs, hvidløgsflutes og salat - samt diverse til ganen. Det var lidt dyrere end normalt, men det var altså også usædvanligt lækkert.

Alt i alt prismæssigt i overkanten, men ellers en rigtig god tur til et rigtigt godt område.


 

Klik for større billede

 

  Bjerge i Sölden

 

   

Klik for større billede

 

   udsigt over en af gletcherne

 

Klik for større billede

 

   Stig skærer ribs ud til Picnic 

 

Klik for større billede

 

  Lokkemad til at få Jette med næste gang? 

 

Klik for større billede

 

 Endnu et bjergbillede

 

Klik for større billede

 

 Søren på pisten

Videoklip (lidt tunge at hente)

 

    
 Erling                                       Søren
(12 MB)                                   (30 MB)
 

Seneste opdatering: 24/2 2006 (Nyt side)

© COPYRIGHT 2006 ALL RIGHTS RESERVED LAURSENS.DK