Westendorf 2008

Det var så anden gang, jeg prøvede at vende tilbage til et sted, jeg havde prøvet tidligere. I modsætning til Sölden, var det denne gang alene, eftersom Søren var på arbejde, og alle andre, der blev spurgt, meldte fra.

For at det ikke skal være løgn, gik turen med Trip Tour igen - og også tilbage til Klingler - igen. Det betød naturligvis, at det meste var som forventet: En fornuftig rejse til et lidt billigt hotel med relativt dårlige værelser - men med fremragende mad. Da rejsen blev bestilt onsdag (som toget gik fredag), var alternativerne små, så det var sådan set OK bare at kunne komme af sted alene til en fornuftig pris.

Faktisk viste det sig også, at mange ting var uforandrede: Byen er lille, hyggelig - og måske en lille smule kedelig. God mad til fornuftig pris kan købes mange steder. Og så lige et faktum: Det er anden gang, jeg har oplevet regnvejr (fredag eftermiddag og hele lørdag) på en skitur: Første gang var... også i Westendorf !

Rejseformen (tog)

Atter engang med tog - det duer altså bare. Også denne gang viste det sig, at de folk, som var i kupéen var nogle, der rejste med Asger - og som skulle bo på samme hotel. Faktisk var der kun 2 personer, nemlig Michael og Louise, som begge var fra Haderslev. Michael var på alder med mig, og Louise var 18, og var med på skitur for første gang. Det blev derfor hurtigt besluttet, at vi sagtens kunne køre lidt sammen dernede - hvilket stort set blev til, at vi, på nær en enkelt dag, brugte det meste af ferien sammen. Da Michael også var kommet sydpå for primært at køre på ski, og sekundært for at slappe af og drikke øl, matchede vi hinandens holdninger rigtigt godt - så det var en helt igennem god rejsepartner at støde på.... (at han så får baghjul af sin datter om et par år, bliver hans problem).

Naturligvis blev vi lidt forsinkede undervejs, men det blev kørt temmeligt godt ind, således, vi var ½ time senere dernede - mens vi faktisk holdt tiden hjemme i Danmark trods en 2 timers forsinkelse undervejs.

Indkvarteringen

Som nævnt boede vi igen på Klingler. Det er altså lidt noget "gammelt skidt" - men det er rent, centralt - og maden er god.

Desværre havde ret mange fundet ud af, at maden var god, så det var faktisk svært at få lov at spise der om aftenen - men mindre end man kunne snøvle sig færdig til at være ude af restauranten igen klokken 20.00, hvor det store kuld sultne skiløbere ankom. Til gengæld er det altså let at finde anden god mad i Westendorf, så det var ingen katastrofe. 

De 2 "Frau Klingler'e" var ligesom sidst. Om de er trætte af danskere / kunder / gæster ved jeg ikke, men et lille charmekursus ville ikke være af vejen - de virker altså lidt mutte.

Skiområdet

Området er nu udvidet, så man ikke kun har Skiwelt og Westendorf - men også muligheden for at køre i Kitzbühler Alpen. Desværre er området ikke sammenhængende. Man kan køre bagom i Westendorf for at komme til Kitzbühel, men den sidste kilometer må man tage med bus til den nyopførte lift ved Pension Skirast.

Området er et mellemområde, som nok må siges at være bedst til let øvede og begyndere - der er ikke så mange vilde udfordringer, som man finder andre steder. Det var måske fint nok, eftersom vi havde en relativt stor mængde slush ice de første dage om eftermiddagen: 15 til 20 grader på bjerget med blå himmel og høj sol er altså meget - faktisk kan man undre sig over, at forholdene rent faktisk var så gode, som de var: Man kunne fint køre helt ned i dalen hele ugen (undtagen hjemrejsedagen).

Turen

Det var på mange måder en anderledes tur. Dels har jeg i alt fald aldrig haft det så varmt på en skiferie. Og dertil kommer et ualmindeligt godt makkerskab med Michael om dagen - og mange gange med ham og Louise om aftenen. Endeligt havde vi altså også lige de tossede danskere fra Frederiksværk - det er nok den mest ultimative herretur, jeg har oplevet...

Frederiksværk drengene kendte vist mest hinanden fra en motorcykelklub - ikke at der var meget rockere over dem. De var kommet hjemmefra uden lillemor - og det skulle de i alt fald have noget ud af. Den yngste var 43 - den ældste var 79. Den gamle mistede de allerede første dag, dag han kørte forkert, endte i Elmau - og måtte preje et turist ægtepar til at køre ham til Westendorf. Allerede dagen efter var det galt igen. På pistevisningen ventede vi på "slow" gruppen - og det viste sig, at samme person.... igen... var ved at køre forkert.

Om det var for at teste, om den ældre overhovedet kunne finde vej til noget som helst, ved jeg ikke. Men i alt fald fandt gruppen på at bytte om på numrene på dørene på deres hotel. Da de ikke lige kunne få numrene af, byttede de bare om på dørene i stedet. Det viste sig bare noget sværere, da dørene ikke vendte samme vej. Det gav en del larm - og vist en ret arrig værtinde, som kørte yderligere et step op, da hun gik op, for at se, hvad der skete - og 3 af dørene stod på toilettet.

Nu mente de friske herrer nok, at sådan en kvinde kan formildes. En foreslog en "dusk", men andre mente, at piger er til Baileys. Så de købte en flaske til hende - men da nogen havde lavet kaffe, kom de til at drikke den selv. Senere fik de dog fremstillet en glasskål med en undskyldning på til hende.

Da Michael, Louise og jeg havde aftalt at holde picnic i toget hjem, mente drengene i øvrigt, at det var en glimrende ide - det ville de også. Så da vi kom slæbende med ski, støvler, bagage og plastikposer, kom de rullende med en indkøbsvogn fra Spar! De påstod hårdnakket, at den var købt, og faktisk fik de chaufføren til at tage den komplet med hjem i bussen. Senere fik de den også med i toget - og jeg skulle tage meget fejl, om den ikke ender ved den lokale Spar i Frederiksværk - så de kan få den Euro retur, der sad i den !

Konklusion

Det blev på en eller anden måde en skitur lidt over gennemsnittet - nok primært pga. de mennesker, der var med og pga. det fabelagtige (men for varme) vejr de første 4 dage.

Efter massivt regnvejr fra fredag eftermiddag og hele lørdag (incl. nat) røg nok 35% af de nederste områder, og det er nok et spørgsmål, om man ikke generelt skal til at være mere bevidst om at søge højere områder.


 

Klik for større billede

 

  Fra det lokale område omkring Alpenrosenbahn

 

   

Klik for større billede

 

   Toppen af 111 / 117 - fed lille piste

 

Klik for større billede

 

   Vejrudsigten de første 4 dage: Blå himmel og 20 g 

 

Klik for større billede

 

  Fin udsigt ved Kitzbühel 

 

Klik for større billede

 

 Hamselv i Skiwelt

 

Klik for større billede

 

 Michael og Louise på "after" skiing?

 

Klik for større billede

 

 Jeg er holdt op med at undre mig over, hvad de kunne!

 

     

Bonusvideo : 

Michael lærer Louise at stå på ski

 (6MB)

 

 

Seneste opdatering:07/3 2008 (Nyt side)

© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED LAURSENS.DK