Egypten 2007

Jul og nytår med Søren og Noémi....

Denne ferie var lidt alternativ fra, hvad vi plejer. Udgangspunktet var faktisk ikke oplevelser, men langt mere at slappe totalt af og bare hygge os sammen i 14 dage. Der var derfor ikke lagt op til de store ture eller begivenheder, men mere til mad, sol og en lille smule dykning. Vi kendte Hurghada fra tidligere, så vi vidste godt, at byen i sig selv ikke er verdens 7. vidunder - og at der er temmeligt langt til noget, der ligner - og at bo 40 km sydligere i Sarfaga sætter ikke én tættere på verdens centrum

Vi havde derfor valgt at købe et lidt luksuriøst hotel, da vi alligevel regnede med at bruge det meste af tiden omkring hotellet. Derfor er der heller ikke de store udflugter eller oplevelser at berette om.

Indkvartering

(Imperial Shams Abu Soma)

I første omgang havde vi faktisk bestilt et helt andet hotel, nemlig Hotel Titanic Beach, der så glimrende ud. Det viste sig dog, at vi ikke rigtigt kunne finde flere billeder end de, rejsebureauet havde på deres hjemmeside. Årsagen var, at hotellet faktisk slet ikke var færdigt - og da de seneste meddelelser (omkring november) var, at det blev færdig til fredagen før vi skulle derned, besluttede vi at skifte hotel.

Der var ikke problemer med at skifte hotel. Det gik sådan set ret let - godt nok var det næste hotel noget dyrere, men det var trods alt bedre end at få et halvfærdigt hotel.

Det var derfor noget at en negativ overraskelse, at det nye hotel (Shams Abu Soma) heller ikke var færdig. Mange af værelserne var ikke klar. Spa og sauna var ikke lavet, men kunne dog benyttes på nabohotellet (der dog var af lavere standard - og faciliteterne var faktisk ret uhumske). Der manglede også en restaurant, ligesom VIP logen først blev færdig 2 dage før, vi rejste hjem.

Til gengæld må man sige, at der var temmelig høj service. Det var vores indtryk, at alle tjenerne var ansat (selv om ikke alle værelserne var klare) - så det virkede nogle gange som om, der næsten var en tjener pr gæst. I det store hele må man også sige, at de faciliteter, der var færdige, var lækre og i pæn kvalitet. Stranden var suveræn, og det var liggestore mv. også.

Rejseledere og selskab

En anden positiv ting var, at rejseselskabet undskyldte uden bøvl, og selv foreslog en økonomisk kompensation med det samme. Det var faktisk rart at opleve, at der ikke først er 1000 undskyldninger og en masse vrøvl, og det må siges, at det tjener Jahn Reisen til ære.

Den største problemstilling var i virkeligheden afrejsen fra Hurghada lufthavn: Det var et mareridt. Nu burde man jo efterhånden kunne overskue at vælge en rigtig skranke, men der var simpelthen for mange mennesker i lufthavnen, så folk kunne ikke komme nogle vegne. Folk snød sig frem og tilbage mellem køerne, rejseguider hjalp netop deres gæster af bagveje, russere entrede hegn, og kom i slagsmål med hinanden - mens andre russere benyttede lejligheden til at kile sig ind mellem de kæmpende. Der kunne vi virkeligt godt have brugt den rejseleder, der ikke var til stede!

Rejsemålet i øvrigt

Det Røde hav er bare fantastisk til dykning, og det fyldte da også en pæn del af ferien. Til gengæld var vores lille udflugt til Sarfaga lidt af en anderledes oplevelse : Det lugtede lidt af olie, var møgbeskidt de fleste steder, og på nær en enkelt butik, var det simpelthen bare en stor gang rod. Det er måske den grimmeste by, vi til dato har sat vores ben i.

Turen hjem fra Sarfaga var til gengæld underholdende. Vi tog med en af "1 kroners busserne" - ligesom sidst i en noget tvivlsom kvalitet. Og inden vi nåede ud til hotellet, var vi da også punkteret, havde skiftet til et endnu ældre forhjul - og sået smidt det første til lapning. Jo, jo.... der er styr på det :-)   

Konklusion

Det var faktisk et ret godt hotel, selv om det ikke var helt færdigt. Vejret var også ret fint, og langt bedre end sidste gang, vi holdt jul dernede.

Det må konstateres, at der næsten var lige så mange fordele ved, at hotellet ikke var færdigbygget, som der var ulemper, så ud over, at det ikke blev til så mange oplevelser eller udflugter - men rent til slap-af-ferie, var det faktisk en god tur.

Brug hotellet, hvis du vil tage sol, surfe og dykke .... hvis der skal ske noget, er det ikke det rigtige sted.

 

 


 

 

Klik for større billede

   Danish Camel Keeper Co på udflugt

 

Klik for større billede

  Noémi leger cowboy

 

Klik for større billede

   Undervisning, eller????

 

Klik for større slideshow
   Billeder fra hotellet

 

Klik for større slideshow

   Jul og nytårs billeder

 

Klik for større slideshow

   På tur til Sarfaga - jordens røvhul....

 

Klik for større slideshow

   Dykning i det røde hav - utroligt flot

 

Klik for større billede

   Mad til nytårsaften - sådan !

 

Klik for større billede

   Show billeder fra diverse aftener

 

Seneste opdatering: 21/03 2008 (Ny side)

© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED LAURSENS.DK