Isla Margarita

9 timers flyvning blev til 10,5 - men så var vi så i Caribien. Lufthavnen havde vel plads til et par fly - og det var faktisk muligt at åbne 2 skranker!

Vi lærte derfor allerede fra starten af at bevæbne os med tålmodighed. Det gik dog nogenlunde glat med afhentning, bustur og indlogering - i øvrigt på et lækkert hotel.

Lad det være sagt med det samme: Øen er til solbadning og vandaktiviteter - den er forholdsvis kedelig og mange steder ret beskidt (dog ikke på hotellerne) - men vejret.... det var ganske enkelt genialt !

Indkvarteringen

(Costa Caribe)

Costa Caribe var et super hotel. Det var en smule bungalow-agtigt (dog i 2 etager), og det var rent, velholdt og stille. De vandede meget for at holde området frodigt, og vegitationen var langt over middel. Desuden var det placeret på stranden, så valget mellem poolen eller det Caribiske Hav var frit.

Som næsten alle andre hoteller på øen var det et "all-inclusive" hotel. Dog var der her den fordel, at der var 3 forskellige restauranter tilknyttet hotellet, så man kunne variere lidt efter behag.

Irriterende insekter og andet kryb var der faktisk ikke så meget af - dog var der lige gæsten til højre !

Det eneste negative der kan siges om hotellet var, at det (som mange af de øvrige steder) lå udenfor lands lov og ret. Der var 3 km til nærmeste lille by, og 7 km til Juangriego (15.000 mennesker). Det betød, at gåture udenfor hotelområdet var vanskeligt om aftenen - det var ganske enkelt for mørkt. 

Rejseledere og selskab

Bestillingen blev foretaget på nettet, og det gik fint. Der var i øvrigt meget gode beskrivelser af hotellerne, og som netbestilling er Falk Lauridsens en af de mere brugervenlige.

Rejsen derover var irriterende, Trods lovning på direkte flyvning måtte vi over Amsterdam. Det kostede 1½ time ekstra på en i forvejen lang flyvetur. Og Martinairs forplejning er ganske enkelt det ringeste, vi nogensinde har fået i et fly - og det siger ikke så lidt !

Hjemturen var præget af sløvhed fra første færd - vi sad 30 mennesker og afventede 2 (!) andre turister i ½ time. Herefter ventede vi 2 timer i lufthavnen på kufferter - KEDELIGT !.

Til gengæld var flyveturen usædvanligt. De 2 passagerer bag os skændtes hele vejen, fordi han havde drukket - og ville fortsætte med det. Syngende hollandske stewardesser, vrøvlende danskere, hollandsk tv (med engelske undertekster) - og ubestemmelig morgenmad... det var lidt surrealistisk !

Rejsemålet i øvrigt

Som tidligere nævnt:  Øen er til sol og afslapning. Der er ganske få interessante ting på selve Isla Margarita, men der er 52 perfekte strande og et fantastisk klima. Det er faktisk ærgerligt, når benzin koster 70 øre literen (incl. betjening) !!!

På øen kan anbefales en tur til Restinga, hvor man kan sejle i mangrobe-sump. Når man er på de egne, bør Macanao halvøen også besøges - fodtøj til bjergvandring kan evt. medbringes !

Desuden er storbyen Porlamar (gratis bus fra hotellet) OK til indkøb - husk i øvrigt at tage US dollar med (det kan være bøvlet at veksle andet). Til lidt almindelig shopping er Juangriego dog god nok - og egentlig lidt hyggeligere

Ellers er der adskillige muligheder for dykning, og på hotellets grund ligger der faktisk et dykkercenter (så du kan prøve første tur gratis i poolen). Hils Tanja fra mig ! 

De ultimative udflugter går til Venezuela. De er relativt dyre, da man skal flyve, men er gode. Vi besøgte nationalparken Canaima, hvor Jurasic Park blev optaget. Langhalsene var gået, men man kunne nemt genkende området. 

Der var vandfald, kridhvide strande, sletter, deltaer i et farvestrålende samspil. Man kunne bade ved foden af et vandfald og senere gå tur under det, hvorefter man kravlede op og passerede det fra toppen af. Til dato er det klart det flotteste landskab, vi nogensinde har set (OK -Kitzbühel med 1,5 m. nysne var altså også OK).

 


 

 

 Jette i mangrobesumpen ved Restinga

 

Klik for større billede

Ved ikke helt, hvem af os, der blev mest forskrækket !

 

Klik for større billede

Fattigdom - på et af de smukkeste steder
(beboelse på stranden ved Punta Arenas)

 

 

Klik for større billede

Under gennemsnittet - men ikke sjælden. Der var plade på !

 

Klik for større billede

Vandfald ved Laguna De Canaima

 

Klik for større billede

  Hvil efter gåtur under vandfald i Canaimas nationalpark

Seneste opdatering: 23/11 2006 (Nye links)

© COPYRIGHT 2005 ALL RIGHTS RESERVED LAURSENS.DK