Kos

Eftersom vi typisk rejser om vinteren, når Danmark er rigtig kold, var dette faktisk den første tur "ned i varmen" midt på sommeren.

Det kunne godt nok mærkes - det var ikke bare varmt - men rigtigt varmt !

Til dagligt var der en fornuftig brise fra havet, som kunne køle lidt, men på steder med læ, var de 40 grader til at tage at føle på.

Indkvarteringen
(Ramira Beach)

Hotellet var et "all-inclusive" hotel, som lå 4 km fra Kos by - lige ned til egen strand og med udsigt til Tyrkiet. Det var stort, rent og pænt. En stor del af gange og værelser var marmor og fliser - det gør det naturligvis forholdsvis let at holde rent, men betyder også, at det giver nogen larm (fra smækkende døre osv.).

Ved hotellets strand var der udlån af vandcykler, kajakker mm. som gik ind under prisen. Desuden var der forskellige former for aktiviteter (golf, minigolf, billard) - så det var meget let at være forældre på det sted. 

Rejseledere og selskab

Bestillingen blev foretaget på nettet, og det gik meget glat.

Modtagelsen på øen var dog bøvlet. Der var indbudt til velkomstmøde, men det foregik på svensk og vi fattede intet. Vi (og flere andre danskere) udvandrede. Det gav lidt panik ved rejselederne - og det viste sig, at der samtidigt blev afholdt et dansk møde, men at de havde fået folk forkert placeret.

Rejsemålet i øvrigt

Kos er en forholdsvis lille ø, men alligevel er der en del interessante steder at besøge - ikke mindst, hvis man er arkæologisk interesseret. Der er ganske enkelt et væld af antikke steder.

Kos by kan der sagtens bruges et par dage på. Det er sjovt at gå i de meget smalle gader og glo på butikker (selv om de ligner hinanden noget) - men det kan være en varm fornøjelse, for der er ikke megen vind. Den gamle Johanitterborg ved havnen er stor og et besøg værd, ligesom den gamle bydel er spændende (om aftenen er den reelt forvandlet til en kæmpe fest).

Du kan få lidt mere at vide om Familien Laursens medlemmer ved at klikke dig ind på siderne. 

Ø-hop bør være en del af rejsen - f.eks. til Kalumnos (De sorte enkers ø) og Pserimos (badeø). Det er enormt flotte sejlture i det blå ø-hav.

Asklepion (lægevidenskabens oprindelige "universitet") bør også besøges. Det er ganske vist ruiner - men imponerende og med en fantastisk udsigt. På nordøen kan man i øvrigt med fordel bruge scooter eller cykel som transport.

I syd er der ikke så mange ting at se. Billeje i en dag er faktisk nok til at se øen. Her kan det anbefales at snuppe kaffe og kage på Sunset Wave Beach - og en stille øl i Zia.
 

 

Klik for større billede

Solnedgang over Kos by set fra altanen - det tog 

5 minutter fra solen "ramte" bjerget, til den var væk

 

 

Klik for større billede

Sunset Wave Beach - lidt øde, men fantastisk flot

 

 

Sørens favorit-opholdsrum på Ramira Beach

 

 

Familien på vej til Tyrkiet på vandcykel !

 

Seneste opdatering: 23/11 2006 (Nye links)

© COPYRIGHT 2005 ALL RIGHTS RESERVED LAURSENS.DK