Tunesien 2007

For første gang i privat regi valgte vi at flyve fra Hamborg. Vi fandt et hotel i Sousse, hvor den samlede rejse i Danmark ville koste 12.900, mens det tilsvarende ville koste 10.300 i Tyskland. Men samtidigt var den danske rejse med morgenmad på hotellet, mens tyren fra Tyskland indeholdt "All Inclusive" samt havudsigt i prisen - noget, som ville koste ca 4000 - 4500 ekstra fra Danmark. Dermed nåede besparelsen op på ca 6500.

Turen til Hamborg tager ikke længere tid end turen til København - og man sparer broen og parkerer billigere. Kort sagt er der ingen argument for ikke at rejse med tyskerne.

Den eneste ulempe var faktisk, at vi fik et lidt nyere og større fly end normalt - og for at fylde det op, var der en mellemlanding undervejs. Det tog således en time ekstra - men det må vist være en OK timeløn.

Indkvarteringen

(Marhaba Royal Salem)

Royal Salem var et 4 stjernet hotel med en glimrende beliggenhed med en lille have og egen badestrand. Hotellet var fint åbent med en masse lys, og værelserne var store og udmærkede. Desuden var madlavningen faktisk ganske god - det var nok ikke altid de dyreste retter, men det var aldeles glimrende retter - spændende og godt krydrede.

Der var dog en stor ulempe ved hotellet: Der blev kørt et ganske elendigt "All inclusive" koncept. Det virkede næsten som om, der lå en strategi om, at forsøge af få de forudbetalende gæster til at spise og drikke så lidt som muligt. Dårligere behandling end de direkte betalende, et princip med "en ting på et (konto)kort", så man kunne afhente flere gange og bruge masser af tid på køer, reduceret udvalg i "All Inclusive" (ulogisk!!) og begrænsede udleveringstider til de forskellige ting. Det var så grelt, at det direkte virkede irriterende.

Men ellers lå hotellet næsten midt imellem Sousse og den nye lystbådehavn - og det var faktisk en fin og rolig placering

Rejseledere og selskab

Tyskernes koncept er lidt anderledes. Man køber typisk rejsen af et selskab (her Neckerman), der formidler selve rejseselskabets (her Tjæreborgs) rejser. Det var ganske udmærket og gav ikke noget bøvl.

Rejselederne taler naturligvis tysk, og var fuldt ud ligeså gode, som de fleste, vi har haft før. 2-dages udflugten til Sahara foregik med Bravotours Guide, Lone: Hun var ganske enkelt hammergod. Tak for god underholdning!

Rejsemålet i øvrigt

Sousse er med sine ca. 250000 indbyggere Tunesiens tredje største by. Selvom Sousse for længst har etableret sig som turistby, er den stor nok til at være andet end souvenirbutikker, hoteller og tætpakkede strande. En tur rundt i gaderne giver et fint indblik i den arabiske hverdag. Her er en livlig handel i gaderne, en aktiv havn og på byens små caféer sidder mændene og nyder en vandpibe mens de klarer verdenssituationen.

Det mest spændende i Sousse er nok Medinaen, hvor de ældste bygninger ligger - mange helt tilbage fra 800 e.kr.

Den nye lystbådehavn Port el Kantaoui er også et besøg værd. Det er det finere område med masser af butikker, havn, restauranter, mole mv.. Det er et turistområde - og dermed findes der ikke meget oprindelig kultur. Men det er hyggeligt og giver basis for en god spadseretur om aftenen. 

Udflugter

Ud over diverse småture til Sousse og Port el Kantaoui snuppede vi et par længere ture.

Vi valgte at lave en en-dagstur  til Tunis, hvor vi startede med at besøge Bardo museet, der er berømt for sine mosaikker. Derfra gik turen til Sidi Bou Said, som er  et populært sted for kunstnere fra det meste af verden at tage til, fordi lyset her skal være noget helt specielt. Byen er smuk, beliggende på et lille bjerg med flot udsigt over Tunisbugten. Husene er alle hvide med blå døre og vinduesrammer.

Det er en udflugt værd – ikke mindst helt oppe på toppen ved ”De rige” og ”De døde”. Byens kirkegård ligger simpelthen ud til en fantastisk udsigt – her kunne man godt dø. Næsten lige nedenfor ligger nogle af udgravningerne til Antonio Pios romerske bade i Karthago. Det er nogle flotte ruiner, og placeringen ved vandet og præsidentpaladset, gør det ikke mindre interessant.

Sidste stop var Tunis med den store Medina. Vi lod os forføre af en lokal. Vi havde allerede fået en god tur, men da vi også gav ham 20 kr i drikkepenge fik vi den store guidede tur – langt bedre, end vi selv kunne have gjort

Feriens bedste oplevelse var dog helt klart 2-dages turen til Sahara. Udflugten købte vi ved Bravo tours og med den glimrende rejseleder, Lone og en flok halvskøre danskere, der godt ville være med til lidt sjov, blev det en rigtig god tur, selv om den var lang.

Efter at have været stået op klokken l..., satte vi kursen mod det første stop: Det store, åbne amfiteater i El Djem, der er verdens tredje største eksisterende amfiteater, opført af romerne i det tredje århundrede efter vores tidsregning. Man stod klart tilbage med indtrykket, at jobbet som gladiator ikke var et, man skulle søge!

Med et kort stop i Matmatabjergene gik turen ellers herefter til "Ørkenens Port", Douz, hvor vi blev indlogeret på et udmærket hotel. Vi gik en tur hen til porten og lejede lidt i Saharas sand, inden det blev til en frisk dukkert i poolen før aftenens store underholdning: Ca. 2 timers ridetur på kamel i solnedgangen i Sahara - det var cool!

Andendagen var også tidligt op. Vi fik lidt morgenmad og begav os så de små 30-40 km op til Tunesiens største saltsø, Chott el Djerid, der har tilnavnet ”Djævelens badekar”, idet sommertemperaturerne kan nå op over de 50°C. Her så vi en meget flot solopgang - og i øvrigt en stort set udtørret sø med en diameter på 50 km!

Over den økologiske oase Degache, (hvor der var rundvisning), gik turen op til det gamle veterantog "Det røde firben". Det er et tog fra 1910, hvor man i den grad kan se forskellen på datidens rige og fattige i de forskellige vognes indretninger. Vi fik naturligvis (!) præsident suiten - med store lædermøbler, toilet, bidet og masser af gulvplads. Turen gik gennem et landskab, der mest lignede et western landskab - dog uden kaktus og indianere. Det var en fed tur.

Frokost var på 5 stjernet hotel i Gafsa, inden vi fortsatte mod Kairouan, som er muslimernes fjerde helligste by, kun overgået af Mekka, Medina og Jerusalem. Det siges at byen er en af Tunesiens mest konservative. Derefter hjem til et godt bad - og en afslappende aften. Turen var lang - men det er næsten et "must" - det var en rigtig god oplevelse.

Konklusion

Lækkert vejr - fantastiske strande og vand - god mad - gode oplevelser. Det er måske den rejse, der har givet mest i forhold til prisen. Ikke kun fordi det var billigt - men også fordi, det faktisk var rigtigt godt. Eneste minus var "all inclusive" konceptet - og det kan man da heldigvis vælge fra.


 

Klik for større billede

  Udsigt fra hotellets strandbar

 

Klik for større billede

   Strandbar set fra vandcykel

 

Klik for større billede

  Dronningerunde?

 

Klik for større billede

  Sådan kunne man godt dø

 

Klik for større billede

 Antonio Pios romerske bade i Karthago

 

Klik for større billede

 Jette med privat guide

 

Klik for større billede

 Medianen i Tunis - varmt og tæt

 

Klik for større billede

 Auch - ikke god reklame

 

Klik for større billede     
 Jette i Port el Kantaoui

 

Klik for større billede   
 Badestrand med de lokale

 

 Klik for større billede   

 Badestrand med turister

 

2-dages ørkentur: 

klik her for billedserie 

 

 

Billederne er store, så det kan gå langsomt, hvis din forbindelse er sløv

Seneste opdatering: 8/11 2007 (Nyt side)   

Besøg på siden: statistics

© COPYRIGHT 2007 ALL RIGHTS RESERVED LAURSENS.DK